De geschiedenis van adviesbureau Emtio

Emtio is op 1 januari 2008 opgericht door Joop Schuilenburg.  Onze bedrijfsnaam komt van het Latijnse woord ’emptio’ en staat voor ‘inkoop’. Het bedrijfslogo bevat een torenvalk. Deze vogel kenmerkt zich door overzicht, scherpzinnigheid, focus, snelheid en efficiëntie: karakteristieken waarmee Emtio zich uitdrukkelijk associeert.

Emtio was vanaf de oprichting tot eind 2015 een gezamenlijke dochteronderneming van M&I/Holding BV en Schuilenburg Beheer BV. Per 1 januari 2016 is Emtio verzelfstandigd doordat Joop Schuilenburg alle aandelen Emtio van M&I/Holding overnam. En vanaf 2016 is Emtio gevestigd in een eigen kantoorpand aan de Lentedans 49a in Capelle aan den IJssel.

Team Emtio

Bij Emtio werken adviseurs op hbo en academisch niveau. De adviseurs zijn gespecialiseerd in IT-sourcing en -inkoop, het ontwikkelen van aanbestedingsstrategieën, het projectmatig uitvoeren van Europese aanbestedingen en (‘private’) inkooptrajecten, het opstellen en uitonderhandelen van IT-overeenkomsten, contract- en leveranciersmanagement, privacy- en gegevensbeschermingsrecht, al naar gelang de behoefte van onze opdrachtgevers.

Joop Schuilenburg

Joop is principal adviseur en oprichter van Emtio. Joop heeft zich de afgelopen 30 jaar ontwikkeld tot specialist op het terrein van aanbestedingsrecht, IT-overeenkomsten, samenwerkingsconvenanten, en privacy- en gegevensbeschermingsrecht. Joop heeft sinds 1993 meer dan 125 Europese aanbestedingen begeleid voor een veelheid aan publieke opdrachtgevers, waarvan 99% op het terrein van ICT.

Daarnaast ontwikkelt Joop IT-modelovereenkomsten voor onder meer outsourcingstrajecten, de aankoop, implementatie en het onderhoud/beheer van bedrijfsvoeringssystemen (w.o. ERP). Joop is een creatieve gesprekspartner op alle niveaus in een organisatie. Zie voor de profielschets van Joop: LinkedIn

Hein Machielse

Per 1 maart 2019 is Hein Machielse als senior adviseur gestart bij Emtio. De afgelopen jaren is hij werkzaam geweest als inkoper en inkoopmanager bij diverse organisaties in de (semi) publieke sector. Met de komst van Hein heeft Emtio zich verzekerd van een professional met ruime sourcings, contract- en leveranciersmanagement ervaring en expertise, zowel op ICT vlak maar ook daarbuiten.

Naast het van A tot Z begeleiden van (Europese) aanbestedingen, houdt hij zich ook met name bezig met het opzetten, inrichten en uitvoeren van succesvol en effectief contract- en leveranciersmanagement. Zonder succesvol contract- en leveranciersmanagement gaat namelijk teveel (economische) waarde verloren. Door zijn ervaring is Hein in staat om uw vraagstukken en doelstellingen op een pragmatische wijze om te zetten naar een positief resultaat. Zie voor profielschets van Hein: LinkedIn

Ernst Vetketel

Ernst is verbonden aan Emtio als een ervaren ICT-adviseur die tevens vaak als projectleider optreedt. Ernst is materiedeskundige en technisch onderlegd en levert tijdens aanbestedingstrajecten technische/functionele bijdragen. Daarnaast is hij deskundig op tactisch en strategisch niveau voor ICT-infra architectuur en ICT-beheer organisatie.

Hij is zeer goed in staat het ‘gesprek’ met de ICT-manager en de eigen beheerders/ICT-specialisten te voeren. De combinatie van de juridische en inkoop expertise van Emtio met de materie-deskundigheid van Ernst heeft geleid tot een hoge mate van tevredenheid in de uitkomst van eerder uitgevoerde aanbestedingstrajecten. Zie voor profielschets van Ernst: LinkedIn

Lukas van Eeden

Lukas is verbonden aan Emtio als een pragmatische, resultaatgerichte en sociale IT Inkoopadviseur. Zijn kracht ligt bij het ondersteunen, motiveren en adviseren van mensen en organisaties op het gebied van IT Inkoop. Hij is creatief in het oplossen van uitdagingen en houdt van aanpakken. Met het stellen van de juiste vragen is hij in staat snel tot de kern van knelpunten te komen. Lukas gebruikt een flexibele leiderschapstijl die hem in staat stelt om de beste resultaten te behalen.

Lukas beschouwt de (inkoop)categorie IT als een zeer belangrijk onderdeel voor organisaties om hun doelstellingen te halen. Hierin kan hij zijn toegevoegde waarden tonen. De complexiteit van diverse aspecten in het tenderen binnen IT kent hij goed. Deze ervaring gebruikt hij om opdrachtgevers te adviseren bij het opstellen van hun behoeften en bij het begeleiden van inkooptrajecten. Hierbij geldt voor Lukas als uitgangspunt dat een project pas succesvol is, als de opdrachtgever tevreden is en de organisatiedoelen zijn behaald.

De volgende competenties kenmerken Lukas: competitief, resultaatgericht, leergierig, flexibel en communicatief. Hij kan goed luisteren en maakt nieuwe processen, werkwijzen en systemen snel eigen. Eén van zijn sterke vaardigheden is het kunnen schakelen tussen verschillende omgangs- en leiderschapsstijlen. Dit stelt hem in staat om voor zijn stakeholders waarde toe te voegen en resultaten te behalen. Zie voor profielschets van Lukas: LinkedIn

Partners

cadenzis