Woningcorporaties ondertekenen door Emtio opgesteld SWEMP-convenant

SWEMP Convenant woningcorporaties | EmtioMedio november hebben vijf woningcorporaties het door Emtio opgestelde ‘SWEMP-convenant’ ondertekend. Dit is een convenant met betrekking tot samenwerking op het terrein van IT inkoop, contractmanagement, leveranciersmanagement en ICT-beleid.

Het convenant bevat onder andere voorwaarden voor nadere samenwerking met externe leveranciers. De deelnemende partijen zijn de woningcorporaties Staedion, Woonbron, Eigen Haard, Mitros en Portaal.

ICT-omgeving

Door middel van het convenant willen de woningcorporaties een flexibele ICT-omgeving creëren. De ICT-omgeving van woningcorporaties wordt zodoende eenvoudig aanpasbaar aan de wensen van huurders en de eisen van een veranderende maatschappelijke omgeving. Hiermee wordt de veranderkracht in de branche belangeloos vergroot.

Implementatietrajecten

In SWEMP-verband worden inmiddels gezamenlijk enkele implementatieprojecten uitgevoerd, zoals een gemeenschappelijke koppelruimte die het integraal koppelen van applicaties, databronnen en interfaces tussen applicaties mogelijk maakt. Ook wordt debiteurenbeheer in SWEMP-verband uitgevoerd evenals aannemersportaal Casix (onderhoud, inspectie, aanvaarding, reparatie,etc.).

Emtio

Meer informatie? Neem contact op met IT adviesbureau Emtio.

Foto: de directeuren van de vijf deelnemende woningcorporaties.

SWEMP Convenant woningcorporaties | Emtio

Woningcorporaties ondertekenen door Emtio opgesteld SWEMP-convenant

Medio november hebben vijf woningcorporaties het door Emtio opgestelde ‘SWEMP-convenant’ ondertekend. Dit is een convenan

Meer lezen
Serverroom Service Level Agreement (SLA) | Emtio

SLA opstellen: vanuit de opdrachtgever of vanuit de leverancier?

Emtio begeleidt regelmatig outsourcingsprojecten waarbij ICT-beheer geheel of gedeeltelijk wordt uitbesteed. Daarbij zorgen w

Meer lezen